Jarmarki, festyny, miejskie imprezy, turystyczne targi i wydarzenia promujące tematyczne szlaki i atrakcje turystyczne - jeśli tylko coś ciekawego dzieje się w polskiej turystyce, Marczewscy prędzej czy później się tam pojawią.

Industriada - wielkie święto Szlaku Zabytków Techniki

Jeździmy i sprawdzamy co w turystycznej trawie piszczy. Promujemy najciekawsze imprezy i tworzymy z nich relacje na blogu Ruszaj w Drogę! Przeczytasz u nas o Jarmarku Cysterskim w Pelplinie, Jarmarku Agroturystycznym w Tokarni, Czarnym Weselu w Klukach, czy o Industriadzie - wyjątkowym Święcie Szlaku Zabytków Techniki województwa śląskiego (edycja 2016 / edycja 2015).

Polska mapa wydarzeń turystycznych

Widzimy, że coraz więcej wydarzeń wpisuje się na stałe w kalendarz imprez turystycznych w Polsce. Tak jest z Light Move Festiwal w Łodzi, z Festiwalem Smaku w Grucznie, Świętem Śliwki w Szydłowie, lub Truskawkobraniem na Kaszubach. Nawet jeśli na wydarzeniu przeważają komercyjne rozrywki, to doceniamy je za przemycanie lokalnego folkloru, kultury i regionalnej historii. I wierzymy, że warto je organizować, bo świetnie wpisują się w kreowanie Mody na Polskę.

Warto je śledzić i brać w nich udział, bo przy okazji można poznać polski folklor, lokalne tradycje, wspomóc regionalnych twórców i koła gospodyń wiejskich.
Na Czarnym Weselu w KlukachNa Jarmarku Cysterskim w PelplinieNa Dniu Bałabuna na Kociewiu