»

Prowadzisz działalność w branży turystycznej? A może też uważasz, że Polska jest piękna? I tak jak my chciałbyś, żeby więcej osób chociaż raz w roku wybierało urlop w Polsce zamiast wyjeżdżać za granicę?

Dołącz do grona współpracujących z nami organizacji i firm, którym bliskie są działania społeczne i polska turystyka:

Co robimy w Fundacji Ruszaj w Drogę!?

Zapraszamy do współpracy z Fundacją Ruszaj w Drogę! Powołaliśmy ją do życia w maju 2016 roku. Nasza Fundacja popularyzuje polską turystykę, krajoznawstwo, integruje osoby zainteresowane zwiedzaniem Polski oraz wspiera działania promocyjne polskich województw i samorządów.

Na dole strony znajdziesz galerię zrealizowanych akcji.

Możliwości współpracy

Wszystkie nasze projekty, kampanie i akcje promocyjne zawierają się w katalogu działań i celów statutowych Fundacji - popularyzowania turystyki w Polsce i krajoznawstwa.

Fundacja realizuje działania informacyjne i promocyjne w Internecie, prowadzi działania aktywizujące turystycznie młodzież i dorosłych na spotkaniach na żywo (offline) i angażuje się we współpracę z mediami tradycyjnymi.

Nasza Fundacja prowadzi ciekawe kampanie produktowe i akcje promocyjne:

Jesteśmy także otwarci na inne formy współpracy.

Fundacja wystawia Faktury VAT.

Akcja z Małopolską Organizacją TurystycznąJurorzy w Konkursie Kinder Country

Specjalna oferta dla Firm

Przygotowaliśmy specjalną ofertę dla Firm i Organizacji, które poprzez finansowanie działań statutowych Fundacji Ruszaj w Drogę! chcą przyczyniać się do popularyzacji polskiej turystyki i wnieść wkład w kreowanie Mody na Polskę.

Zostań Partnerem Strategicznym roku - specjalna oferta dla Firm, którym bliska jest polska turystyka. Partner Strategiczny finansuje strategiczne działania Fundacji i w zamian otrzymuje od nas dedykowany pakiet akcji promocyjnych w sieci i na spotkaniach Klubu Ruszaj w Drogę!. Tytuł Partnera Strategicznego przyznawany jest na czas jednego roku.

Zostań Partnerem Fundacji - oferta dla Firm, które chcą wnieść wkład w kreowanie Mody na Polskę. W zamian za sfinansowanie wybranej gałęzi działalność lub wybranych fragmentów działań Fundacji. Firma może otrzymać atrakcyjny pakiet działań promocyjnych. Fundacja może współpracować z kilkoma Partnerami jednocześnie. Tytuł przyznawany jest na czas określony.

Zostań Partnerem Wydarzenia -  Twoja Firma może zostać partnerem prowadzonej przez nas akcji podróżniczej, cyklu lub pojedynczego spotkania Klubu Ruszaj w Drogę!, publikacji książkowej, elektronicznej, nagrywanego przez nas audioprzewodnika, lub kolejnego internetowego przewodnika na blogu Ruszaj w Drogę.

Wspieraj Fundację - specjalna oferta dla Firm, które posiadają w swojej ofercie towary lub usługi, które usprawnią nasze działania, lub umożliwią wprowadzenie w życie kolejnych pomysłów. Tytuł może być przyznany na czas nieokreślony.

Wsparcie naszych działań

Fundacja nieustannie poszukuje sposobów na ograniczanie kosztów swojej działalności i kosztów stałych w prowadzonych przez nią projektach. Obecnie szukamy sposobów na ograniczenie środków przeznaczanych przez Fundatorów na realizację celów Fundacji (dopuszczamy rozliczenie bezgotówkowe). W najbliższym czasie:
  • chcemy ograniczyć koszty podróży, w trakcie których pozyskujemy materiały do publikacji na blogu Ruszaj w Drogę!, i na podstawie których opracowujemy kolejne spotkania i warsztaty Klubu Ruszaj w Drogę! (bilety na przejazdy, benzyna, noclegi)
  • szukamy dobrej oferty na pakiet przesyłek kurierskich krążących pomiędzy siedzibami organizacji turystycznych, a naszą siedzibą, w celu usprawnienia działania Klubowej Kopalni Pomysłów (pakiet miesięczny, roczny, lub inne rozliczenie)
  • szukamy miejsca, w którym moglibyśmy zorganizować podróżniczy Klub Dyskusyjny Ruszaj w Drogę!
  • potrzebować będziemy sprzętu i usług foto/video oraz przechowywania danych

Non Profit CSR

Współpraca z Fundacją może być realizowana w ramach strategii spółek społecznie odpowiedzialnych CSR - turystyka i krajoznawstwo znajduje się na liście działań pożytku publicznego.

Nasza Fundacja jest organizacją non-profit. To oznacza, że jej działania nie są nastawione na zysk, a na realizację działań pożytku publicznego. Nie prowadzimy działalności gospodarczej - jedynie działalność statutową odpłatną i nieodpłatną. Wszystkie projekty realizowane przez Fundację muszą realizować jej cele statutowe, a nadwyżki z pozyskanych środków projektowych przeznaczamy na prowadzenie działalności statutowej.

Losowanie nagród od sponsorów na spotkaniach Klubu

Darowizny na realizację celów statutowych

Nasza Fundacja nie prowadzi działalności gospodarczej. Utrzymujemy się ze środków pozyskanych z prowadzonych przez nas projektów oraz z darowizn od firm i osób prywatnych. Pozyskane finansowanie przeznaczamy na realizację celów statutowych - popularyzowanie polskiej turystyki i kreowanie Mody na Polskę.

Dla hojnych darczyńców przewidujemy niespodzianki:

Galeria zrealizowanych kampanii promocyjnych

Współpracowaliśmy z organizacjami turystycznymi i samorządami z różnych zakątków Polski, mediami regionalnymi oraz firmami komercyjnymi w ramach kampanii turystycznych.
Galeria najciekawszych akcji promocyjnych:

NIP 589-202-45-08 REGON 3644 92 633 KRS 0000 618 990 Raiffeisen Polbank