Zastanawiasz się, jak przyciągnąć do siebie gości i zachęcić ich do powrotu? Nie przekonają ich już teksty z przewodników z ubiegłego wieku o "walorach przyrodniczych", "ciekawej florze i faunie" oraz "malowniczych wzgórzach". Nie wystarczą już zapewnienia o "domowej atmosferze", "pysznej kuchni" i o tym, że "każdy znajdzie tu coś dla siebie". Nie wyróżnią Cię z tłumu informacje o "pokryciu dachowym z XIX wieku", "cudownym obrazie w prezbiterium", ani "wyjątkowej kolekcji dzieł autorstwa sławnego malarza".Jak te zwroty zastąpić? Pomoże Ci w tym dobry copywriter.

Dobry, skuteczny, praktyczny i angażujący tekst oferty turystycznej, ulotki, folderu, drukowanego przewodnika lub treść opisu na stronie internetowej realnie wpływa na turystyczne decyzje oraz zachęca do dzielenia się nimi w sieciach społecznościowych. Wiemy jakich treści oczekują dziś coraz bardziej zabiegani i przeładowani bodźcami turyści.

Napiszemy dla Ciebie skuteczny i angażujący przewodnik, folder lub ofertę

W pracy nad podróżniczymi tekstami wykorzystujemy doświadczenie wyniesione z pracy w firmach dostarczających usługi w Internecie, 10-letniego doświadczenia w blogosferze, znajomości mediów społecznościowych oraz praktycznych umiejętności zdobytych na studiach podyplomowych „Copywriting, storytelling i content marketing” w Wyższej Szkole Bankowej w Gdańsku.

Pomożemy Ci stworzyć:
  • praktyczną ulotkę,
  • angażujący folder turystyczny,
  • praktyczną ofertę turystyczną,
  • przewodnik po regionie,
  • opis i przebieg szlaku spacerowego po Twoim mieście,
  • teksty na stronę internetową miasta, gminy, regionu, atrakcji turystycznej

Z napisanymi przez nas tekstami uda się każda:
  • promocja miasta
  • promocja gminy
  • promocja regionu
  • promocja turystyki

Od 10 lat piszemy przewodniki. Sprawdziło je milion turystów.

Przez 10 lat ostatnich lat napisaliśmy ponad 450 rozdziałów internetowego przewodnika turystycznego po Polsce - blogu Ruszaj w Drogę! Przewodniki te codziennie przechodzą najbardziej skuteczny audyt - każdego roku korzysta z nich ponad milion zadowolonych turystów.

Nieustannie rozwijamy nasz przewodnik i obserwujemy, które treści są najbardziej doceniane przez czytelników, co wzmacnia ich zaangażowanie i co sprawia, że chętnie ruszają w drogę naszymi śladami. Pamiętamy o zasadach marketingu sieciowego i pozycjonowaniu, skuteczności przekazu i jego przystępności dla czytelników. Doskonale wiemy jakich treści oczekują typowi turyści. Każdy stworzony przez nas rozdział przewodnika wywołuje imponujące zaangażowanie w mediach społecznościowych liczone w setkach, a czasem i tysiącach interakcji. Zaangażowanie to jest jednym z największych zaangażowań w polskiej blogosferze podróżniczej.

Nasze artykuły i wywiady pojawiają się w gazetach codziennych i turystycznych magazynach. Jesteśmy szczególnie dumni z napisanych przez nas 11 turystycznych opowieści bazujących na najnowszych trendach w storytellingu, które trafiły do ekskluzywnego albumu pt. "Piękna i smaczna" popularyzującego Wschodnią Polskę.

Sprawdzimy Twoje publikacje, podpowiemy jak je poprawić

Jeśli masz wątpliwości, czy Twoja mapa, folder lub ulotka chwyta za serce turystę, zleć nam sprawdzenie turystycznego tekstu - doradzimy, jak zrobić to lepiej i wprowadzimy niezbędne poprawki. Sprawdzimy, czy Twoje teksty nie zawierają błędów popełnianych przez 90% turystycznych publikacji.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat błędów powielanych w przewodnikach, chętnie opowiemy Ci o nich i nauczymy Cię jak sobie z nimi poradzić na szkoleniach ze skutecznego marketingu turystycznego:

Współpracujemy z organizacjami turystycznymi, samorządami i branżą hotelarską

Jeśli tak jak my wierzysz w autentyczny copywriting, lubisz wyzwania, jest ci bliska promocja turystyki i chcesz, żeby Twoje treści, publikacje, przewodniki, ulotki i teksty na stronach internetowych angażowały turystę, wywoływały u niego pozytywne emocje, a Ciebie wyróżniały spośród innych organizacji, napisz do nas.

Podejmujemy się głównie dużych zleceń, piszemy długie teksty na zamówienie, a naszą ofertę kierujemy do wszystkich podmiotów, które uczestniczą w promocji turystyki w Polsce. Na współpracy z nami skorzysta:
  • Regionalna i lokalna organizacja turystyczna
  • Samorząd (miasto, gmina, gmina wiejska, powiat, województwo)
  • Park narodowy i krajobrazowy
  • Hotel, miejsce noclegowe i restauracja
  • Atrakcja turystyczna
  • Biuro podróży i przewoźnik
  • Turystyczny serwis internetowy
  • Wydawca prasy i publikacji drukowanych
  • Firma lub agencja tworząca turystyczną publikację

Doprecyzowana umowa i najważniejsze warunki współpracy

Zapraszamy do współpracy. Kilka lat doświadczenia pokazało nam, że sprawdza się przy niej kilka prostych zasad:
  • zawsze podpisujemy umowę;
  • realizujemy głównie zlecenia kompleksowe, duże, pracochłonne, trudne i takie, przy których przydadzą się nasze umiejętności;
  • prawa autorskie przekazujemy po opłaceniu całego zlecenia i dotyczą one tylko zamówionych pól eksploatacji;
  • bierzemy odpowiedzialność za nasze słowa i podpisujemy się jako autorzy;
  • dajemy dwa dni robocze na zgłoszenie merytorycznych poprawek, ale nie mogą one dotyczyć więcej niż 20% tekstu - zmianę koncepcji w trakcie realizacji zlecenia traktujemy jako nowe zlecenie;
  • do danego fragmentu tekstu przyjmujemy dwukrotne poprawki - nie bierzemy odpowiedzialności za brak decyzyjności Zamawiającego i Jego wątpliwości co do przyjętego celu tekstu;
  • nie przesyłamy próbnych, dedykowanych tekstów o atrakcji Zamawiającego, jakość naszych tekstów sprawdzisz na ostatnich przewodnikach i felietonach na blogu ruszajwdroge.pl;
  • przy największych zleceniach pobieramy zaliczkę
Z przyjemnością porozmawiamy o Twoim zleceniu.

Napisz do nas i zapytaj o cennik.