Zastanawiasz się, jak przyciągnąć do siebie gości i zachęcić ich do powrotu? Nie przekonają ich już teksty z przewodników z ubiegłego wieku o "walorach przyrodniczych", "ciekawej florze i faunie" oraz "malowniczych wzgórzach". Nie wystarczą już zapewnienia o "domowej atmosferze", "pysznej kuchni" i o tym, że "każdy znajdzie tu coś dla siebie". Nie wyróżnią Cię z tłumu informacje o "pokryciu dachowym z XIX wieku", "cudownym obrazie w prezbiterium", ani "wyjątkowej kolekcji dzieł autorstwa sławnego malarza".Jak te zwroty zastąpić? Pomoże Ci w tym dobry copywriter.

Dobry, skuteczny, praktyczny i angażujący tekst oferty turystycznej, ulotki, folderu, drukowanego przewodnika lub treść opisu na stronie internetowej realnie wpływa na turystyczne decyzje oraz zachęca do dzielenia się nimi w sieciach społecznościowych. Wiemy jakich treści oczekują dziś coraz bardziej zabiegani i przeładowani bodźcami turyści.

Napiszemy dla Ciebie skuteczny i angażujący przewodnik, folder lub ofertę

W pracy nad podróżniczymi tekstami wykorzystujemy doświadczenie wyniesione z pracy w firmach dostarczających usługi w Internecie, 10-letniego doświadczenia w blogosferze, znajomości mediów społecznościowych oraz praktycznych umiejętności zdobytych na studiach podyplomowych „Copywriting, storytelling i content marketing” w Wyższej Szkole Bankowej w Gdańsku.

Pomożemy Ci stworzyć:
  • praktyczną ulotkę,
  • angażujący folder turystyczny,
  • praktyczną ofertę turystyczną,
  • przewodnik po regionie,
  • opis i przebieg szlaku spacerowego po Twoim mieście,
  • teksty na stronę internetową miasta, gminy, regionu, atrakcji turystycznej

Z napisanymi przez nas tekstami uda się każda:
  • promocja miasta
  • promocja gminy
  • promocja regionu
  • promocja turystyki

Od 10 lat piszemy przewodniki. Sprawdziło je milion turystów.

Przez 10 lat ostatnich lat napisaliśmy ponad 450 rozdziałów internetowego przewodnika turystycznego po Polsce - blogu Ruszaj w Drogę! Przewodniki te codziennie przechodzą najbardziej skuteczny audyt - każdego roku korzysta z nich ponad milion zadowolonych turystów.

Nieustannie rozwijamy nasz przewodnik i obserwujemy, które treści są najbardziej doceniane przez czytelników, co wzmacnia ich zaangażowanie i co sprawia, że chętnie ruszają w drogę naszymi śladami. Pamiętamy o zasadach marketingu sieciowego i pozycjonowaniu, skuteczności przekazu i jego przystępności dla czytelników. Doskonale wiemy jakich treści oczekują typowi turyści. Każdy stworzony przez nas rozdział przewodnika wywołuje imponujące zaangażowanie w mediach społecznościowych liczone w setkach, a czasem i tysiącach interakcji. Zaangażowanie to jest jednym z największych zaangażowań w polskiej blogosferze podróżniczej.

Nasze artykuły i wywiady pojawiają się w gazetach codziennych i turystycznych magazynach. Jesteśmy szczególnie dumni z napisanych przez nas 11 turystycznych opowieści bazujących na najnowszych trendach w storytellingu, które trafiły do ekskluzywnego albumu popularyzującego Wschodnią Polskę.

Sprawdzimy Twoje publikacje, podpowiemy jak je poprawić

Jeśli masz wątpliwości, czy Twoja mapa, folder lub ulotka chwyta za serce turystę, zleć nam sprawdzenie turystycznego tekstu - doradzimy, jak zrobić to lepiej i wprowadzimy niezbędne poprawki. Sprawdzimy, czy Twoje teksty nie zawierają błędów popełnianych przez 90% turystycznych publikacji.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej na temat błędów powielanych w przewodnikach, chętnie opowiemy Ci o nich i nauczymy Cię jak sobie z nimi poradzić na szkoleniach ze skutecznego marketingu turystycznego:

Współpracujemy z organizacjami turystycznymi, samorządami i branżą hotelarską

Jeśli tak jak my wierzysz w autentyczny copywriting, lubisz wyzwania, jest ci bliska promocja turystyki i chcesz, żeby Twoje treści, publikacje, przewodniki, ulotki i teksty na stronach internetowych angażowały turystę, wywoływały u niego pozytywne emocje, a Ciebie wyróżniały spośród innych organizacji, napisz do nas.

Podejmujemy się głównie dużych zleceń, piszemy długie teksty na zamówienie, a naszą ofertę kierujemy do wszystkich podmiotów, które uczestniczą w promocji turystyki w Polsce. Na współpracy z nami skorzysta:
  • Regionalna i lokalna organizacja turystyczna
  • Samorząd (miasto, gmina, gmina wiejska, powiat, województwo)
  • Park narodowy i krajobrazowy
  • Hotel, miejsce noclegowe i restauracja
  • Atrakcja turystyczna
  • Biuro podróży i przewoźnik
  • Turystyczny serwis internetowy
  • Wydawca prasy i publikacji drukowanych
  • Firma lub agencja tworząca turystyczną publikację

Doprecyzowana umowa i najważniejsze warunki współpracy

Zapraszamy do współpracy. Kilka lat doświadczenia pokazało nam, że sprawdza się przy niej kilka prostych zasad:
  • zawsze podpisujemy umowę;
  • realizujemy głównie zlecenia kompleksowe, duże, pracochłonne, trudne i takie, przy których przydadzą się nasze umiejętności;
  • prawa autorskie przekazujemy po opłaceniu całego zlecenia i dotyczą one tylko zamówionych pól eksploatacji;
  • bierzemy odpowiedzialność za nasze słowa i podpisujemy się jako autorzy;
  • dajemy dwa dni robocze na zgłoszenie merytorycznych poprawek, ale nie mogą one dotyczyć więcej niż 20% tekstu - zmianę koncepcji w trakcie realizacji zlecenia traktujemy jako nowe zlecenie;
  • do danego fragmentu tekstu przyjmujemy dwukrotne poprawki - nie bierzemy odpowiedzialności za brak decyzyjności Zamawiającego i Jego wątpliwości co do przyjętego celu tekstu;
  • nie przesyłamy próbnych, dedykowanych tekstów o atrakcji Zamawiającego, jakość naszych tekstów sprawdzisz na ostatnich przewodnikach i felietonach na blogu ruszajwdroge.pl;
  • przy największych zleceniach pobieramy zaliczkę
Z przyjemnością porozmawiamy o Twoim zleceniu.

Napisz do nas i zapytaj o cennik.