» »

Lubisz jeździć po Polsce i odkrywać jej najpiękniejsze zakątki? Chcesz, żeby jak najwięcej rodaków wybierało polskie regiony na wakacje? I żeby więcej osób korzystało z pomysłów na wycieczki po Polsce? Pomóż nam i przekaż darowiznę.

Fundacja Ruszaj w Drogę! utrzymuje się głównie ze środków pozyskanych z prowadzonych projektów i darowizn wpłacanych przez osoby prywatne. Dzięki tym pieniądzom możemy się rozwijać, przekazywać kolejne świetne pomysły na podróżowanie po Polsce i realizować nasze projekty.

To m.in. spotkania Klubów Ruszaj w Drogę!, Klubowa Kopalnia Pomysłów, Baza darmowych e-przewodników po Polsce, tworzone przez nas internetowe przewodniki i nagrywane audioprzewodniki. Kolejne projekty już czekają w kolejce, żeby ujrzeć światło dziennie. Ale do tego potrzebne jest Twoje finansowe wsparcie.
Projekty Fundacji: Baza darmowych e-przewodników po PolsceRuszaj w Drogę: Fundacja, blog i Klub PodróżnikaRuszaj w Drogę: prezentacje o Polsce

Jak przekazać darowiznę?

Wpłać darowiznę jednorazowo szybkim przelewem. Następnie napisz do nas maila podając swoje imię i nazwisko. Wyślemy Ci indywidualne podziękowanie. Każdej osobie, która wpłaci co najmniej 100 zł i poda swój adres, prześlemy pocztą drobny upominek, a przy wpłacie co najmniej 1.000 zł - wyślemy pocztą trochę większą niespodziankę.

Darowizny przyjmujemy też standardowym przelewem na konto Fundacji:
51 1750 0012 0000 0000 3348 8726 (Raiffeisen Bank Polska)
tytuł przelewu: "darowizna na realizację celów statutowych Fundacji"

Każda osoba, która wpłaci jako darowiznę kwotę co najmniej 5 tysięcy złotych, może otrzymać od nas tytuł Sponsora Fundacji Ruszaj w Drogę!, jeśli tylko wyrazi takie życzenie.  (statut Fundacji § 12 pkt. 7).

Przekaż nam 2% wartości Twoich internetowych zakupów.

Możesz nam pomagać i przekazywać przez cały rok 2% wartości Twoich internetowych zakupów. Wystarczy, że przed zakupami klikniesz w pewien magiczny link. Możesz też zainstalować sobie specjalną przypominajkę. Za zakupy zapłacisz tyle co zawsze, a nasza Fundacja Ruszaj w Drogę! otrzyma w darowiźnie 2% wartości Twoich zakupów.

W akcji bierze już udział ponad 1000 najbardziej popularnych sklepów internetowych. Możesz nam przekazywać darowiznę (nie dopłacając do zakupów!)  za każdym razem, gdy kupujesz przez Internet na przykład: jedzenie z restauracji na wynos, zakupy grupowe, zakupy na Allegro, artykuły spożywcze, meble, sprzęt rtv/agd, odzież, książki, wyposażenie domu, artykuły sportowe, wyposażenie biurowe, biżuterię, bilety lotnicze i noclegi. [lista obsługiwanych sklepów]

Brzmi fajnie, prawda? W pierwszej chwili brzmiało to dla nas niewiarygodnie, ale okazało się, że to naprawdę działa. Pierwsze darowizny od czytelników pojawiły się już na naszym koncie!

Takie zbieranie darowizn umożliwia nam Fundacja i Serwis FaniMani - wspierający Fundacje takie jak nasza. Jeśli przed pierwszymi zakupami klikniesz w poniższy link i założysz z niego darmowe konto w FaniMani (warto, bo będziesz widzieć wszystkie Twoje przekazane darowizny), to po pierwszych Twoich zakupach, nasza Fundacja dostanie dodatkowe 5 zł :) A gdy zainstalujesz przypominajkę, to dostaniemy kolejną złotówkę :)

Pomagaj Fundacji Ruszaj w Drogę! na FaniMani

Jeśli nie chcesz czekać na zakupy, możesz też przekazać darowiznę w standardowy sposób - przelewem na konto Fundacji :) Dzięki za każdą złotówkę!

Twoja Firma Partnerem Fundacji

Przygotowaliśmy atrakcyjną ofertę dla Firm, które chcą wnieść wkład w kreowanie Mody na Polskę:

NIP 589-202-45-08 REGON 3644 92 633 KRS 0000 618 990 Raiffeisen Polbank