» »

Lubisz jeździć po Polsce i odkrywać jej najpiękniejsze zakątki? Korzystasz z naszych przewodników, radiowych audycji, darmowego kursu, a może doceniasz rady, których udzielamy na spotkania podróżniczych Klubu Ruszaj w Drogę? Wierzysz tak jak my, że warto zwiedzać i poznawać turystyczną Polskę i jej atrakcje? Dołącz do Grona Przyjaciół Wspierających działania statutowe Fundacji Ruszaj w Drogę!

Czym się zajmujemy? Naszą misją jest promocja polskiej turystyki w Polsce oraz wspieranie regionalnych społeczności.

W ramach działalności statutowej, za darmo dla każdego turysty:
  • na Blogu www.ruszajwdroge.pl promujemy najciekawsze miejsca w Polsce, przybliżamy ich historię i pokazujemy kulturę odradzających się społeczności regionalnych: m.in. Kaszubów, Kociewiaków, Warmiaków
  • w Klubie Ruszaj w Drogę! na turystycznych spotkaniach i prezentacjach przekazujemy sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. (kalendarz spotkań)
  • w mailowym w Kursie Ruszaj w Drogę! pokazujemy gdzie warto pojechać, popularyzujemy wiedzę o Polsce, polskich regionach i najlepszych atrakcjach turystycznych
Udzielając finansowego wsparcia, popierasz misję Fundacji. Dzięki Tobie nabieramy jeszcze większej pewności, że kulturę i historię Polski najlepiej poznaje się przez podróżowanie.

Dlatego będziemy dalej odkrywać Polskę, pisać dla Ciebie darmowe praktyczne przewodniki, opowiadać o najciekawszych miejscach i promować sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. Bardzo Ci dziękujemy!
Projekty Fundacji: Baza darmowych e-przewodników po PolsceRuszaj w Drogę: Fundacja, blog i Klub PodróżnikaRuszaj w Drogę: prezentacje o Polsce

Jak przekazać darowiznę?

Możesz wpłacić darowiznę szybkim lub standardowym przelewem na konto Fundacji. Pamiętaj o odpowiednim tytule przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji". Dzięki niemu możesz odliczyć od podatku tę darowiznę w formularzu rocznego zeznania podatkowego. Możesz też skorzystać z formatki szybkiego przelewu, którą dodaliśmy poniżej.

Dane do przelewu: Fundacja Ruszaj w Drogę!
Ul. Zielone Wzgórze 25
83-330 Pępowo
51 1750 0012 0000 0000 3348 8726 (Bank BNP Paribas Polska)
tytuł przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji"

Uzbieraliśmy już 100% kwoty potrzebnej na to, aby nasz blog www.ruszajwdroge.pl mógł działać przez 2019 roku oraz 11% kwoty (330 zł z 1272 zł) niezbędnej do działania darmowego Kursu Ruszaj w Drogę!.

Aktualnie wstrzymujemy zbiórkę na Kurs i skupiamy się na Funduszu Wydruku Przewodnika Ruszaj w Bieszczady. To nasz najnowszy projekt. Pieniądze ze sprzedaży wersji PDF przewodnika oraz wszystkie darowizny zasilą ten Fundusz. Potrzebujemy 5895 zł, aby zlecić wydruk drukarni.

Każda osoba, która wpłaci jako darowiznę kwotę co najmniej 5 tysięcy złotych, może otrzymać od nas tytuł Sponsora Fundacji Ruszaj w Drogę!, jeśli tylko wyrazi takie życzenie.  (statut Fundacji § 12 pkt. 7).

Przekaż nam 2% wartości Twoich internetowych zakupów.

Możesz nam pomagać i przekazywać przez cały rok 2% wartości Twoich internetowych zakupów. Wystarczy, że przed zakupami klikniesz w pewien magiczny link. Możesz też zainstalować sobie specjalną przypominajkę. Za zakupy zapłacisz tyle co zawsze, a nasza Fundacja Ruszaj w Drogę! otrzyma w darowiźnie 2% wartości Twoich zakupów.

Pomagaj Fundacji Ruszaj w Drogę! na FaniMani

W akcji bierze już udział ponad 1000 najbardziej popularnych sklepów internetowych. Możesz nam przekazywać darowiznę (nie dopłacając do zakupów!)  za każdym razem, gdy kupujesz przez Internet na przykład: jedzenie z restauracji na wynos, zakupy grupowe, zakupy na Allegro, artykuły spożywcze, meble, sprzęt rtv/agd, odzież, książki, wyposażenie domu, artykuły sportowe, wyposażenie biurowe, biżuterię, bilety lotnicze i noclegi. [lista obsługiwanych sklepów]

Brzmi fajnie, prawda? W pierwszej chwili brzmiało to dla nas niewiarygodnie, ale okazało się, że to naprawdę działa. Pierwsze darowizny od czytelników pojawiły się już na naszym koncie!

Takie zbieranie darowizn umożliwia nam Fundacja i Serwis FaniMani - wspierający Fundacje takie jak nasza. Jeśli przed pierwszymi zakupami klikniesz w poniższy link i założysz z niego darmowe konto w FaniMani (warto, bo będziesz widzieć wszystkie Twoje przekazane darowizny), to po pierwszych Twoich zakupach, nasza Fundacja dostanie dodatkowe 5 zł :) A gdy zainstalujesz przypominajkę, to dostaniemy kolejną złotówkę :)

Jeśli nie chcesz czekać na zakupy, możesz też przekazać darowiznę w standardowy sposób - przelewem na konto Fundacji :) Dzięki za każdą złotówkę!

Twoja Firma Partnerem Fundacji

Przygotowaliśmy atrakcyjną ofertę dla Firm, które chcą wnieść wkład w kreowanie Mody na Polskę:

NIP 589-202-45-08 REGON 3644 92 633 KRS 0000 618 990 BNP Paribas