» »

Lubisz jeździć po Polsce i odkrywać jej najpiękniejsze zakątki? Korzystasz z naszych przewodników, radiowych audycji, darmowego kursu, a może doceniasz rady, których udzielamy na spotkania podróżniczych Klubu Ruszaj w Drogę? Wierzysz tak jak my, że warto zwiedzać i poznawać turystyczną Polskę i jej atrakcje? Dołącz do Grona Przyjaciół Wspierających działania statutowe Fundacji Ruszaj w Drogę!

Czym się zajmujemy? Naszą misją jest promocja polskiej turystyki w Polsce oraz wspieranie regionalnych społeczności.

W ramach działalności statutowej, za darmo dla każdego turysty:
  • na Blogu www.ruszajwdroge.pl promujemy najciekawsze miejsca w Polsce, przybliżamy ich historię i pokazujemy kulturę odradzających się społeczności regionalnych: m.in. Kaszubów, Kociewiaków, Warmiaków
  • w Klubie Ruszaj w Drogę! na turystycznych spotkaniach i prezentacjach przekazujemy sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. (kalendarz spotkań)
  • w mailowym w Kursie Ruszaj w Drogę! pokazujemy gdzie warto pojechać, popularyzujemy wiedzę o Polsce, polskich regionach i najlepszych atrakcjach turystycznych
Udzielając finansowego wsparcia, popierasz misję Fundacji. Dzięki Tobie nabieramy jeszcze większej pewności, że kulturę i historię Polski najlepiej poznaje się przez podróżowanie.

Dlatego będziemy dalej odkrywać Polskę, pisać dla Ciebie darmowe praktyczne przewodniki, opowiadać o najciekawszych miejscach i promować sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. Bardzo Ci dziękujemy!
Projekty Fundacji: Baza darmowych e-przewodników po PolsceRuszaj w Drogę: Fundacja, blog i Klub PodróżnikaRuszaj w Drogę: prezentacje o Polsce

Jak przekazać darowiznę?

Możesz wpłacić darowiznę szybkim lub standardowym przelewem na konto Fundacji. Pamiętaj o odpowiednim tytule przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji". Dzięki niemu możesz odliczyć od podatku tę darowiznę w formularzu rocznego zeznania podatkowego. Możesz też skorzystać z formatki szybkiego przelewu, którą dodaliśmy poniżej.

Dane do przelewu: Fundacja Ruszaj w Drogę!
Ul. Zielone Wzgórze 25
83-330 Pępowo
51 1750 0012 0000 0000 3348 8726 (Bank BNP Paribas Polska)
tytuł przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji"

Uzbieraliśmy już 100% kwoty potrzebnej na to, aby nasz blog www.ruszajwdroge.pl mógł działać przez 2019 roku, 100% kwoty (1272 zł) niezbędnej do działania darmowego Kursu Ruszaj w Drogę! oraz kwotę, która pozwoliła nam wydrukować i sprzedawać w sklepie nasz pierwszy drukowany przewodnik "Ruszaj w Bieszczady".

Każda osoba, która wpłaci jako darowiznę kwotę co najmniej 5 tysięcy złotych, może otrzymać od nas tytuł Sponsora Fundacji Ruszaj w Drogę!, jeśli tylko wyrazi takie życzenie.  (statut Fundacji § 12 pkt. 7).

Przekaż nam 2% wartości Twoich internetowych zakupów.

Możesz nam pomagać i przekazywać przez cały rok 2% wartości Twoich internetowych zakupów. Wystarczy, że przed zakupami klikniesz w pewien magiczny link. Możesz też zainstalować sobie specjalną przypominajkę. Za zakupy zapłacisz tyle co zawsze, a nasza Fundacja Ruszaj w Drogę! otrzyma w darowiźnie 2% wartości Twoich zakupów.

Pomagaj Fundacji Ruszaj w Drogę! na FaniMani

W akcji bierze już udział ponad 1000 najbardziej popularnych sklepów internetowych. Możesz nam przekazywać darowiznę (nie dopłacając do zakupów!)  za każdym razem, gdy kupujesz przez Internet na przykład: jedzenie z restauracji na wynos, zakupy grupowe, zakupy na Allegro, artykuły spożywcze, meble, sprzęt rtv/agd, odzież, książki, wyposażenie domu, artykuły sportowe, wyposażenie biurowe, biżuterię, bilety lotnicze i noclegi. [lista obsługiwanych sklepów]

Brzmi fajnie, prawda? W pierwszej chwili brzmiało to dla nas niewiarygodnie, ale okazało się, że to naprawdę działa. Pierwsze darowizny od czytelników pojawiły się już na naszym koncie!

Takie zbieranie darowizn umożliwia nam Fundacja i Serwis FaniMani - wspierający Fundacje takie jak nasza. Jeśli przed pierwszymi zakupami klikniesz w poniższy link i założysz z niego darmowe konto w FaniMani (warto, bo będziesz widzieć wszystkie Twoje przekazane darowizny), to po pierwszych Twoich zakupach, nasza Fundacja dostanie dodatkowe 5 zł :) A gdy zainstalujesz przypominajkę, to dostaniemy kolejną złotówkę :)

Jeśli nie chcesz czekać na zakupy, możesz też przekazać darowiznę w standardowy sposób - przelewem na konto Fundacji :) Dzięki za każdą złotówkę!

Twoja Firma Partnerem Fundacji

Przygotowaliśmy atrakcyjną ofertę dla Firm, które chcą wnieść wkład w kreowanie Mody na Polskę:

NIP 589-202-45-08 REGON 3644 92 633 KRS 0000 618 990 BNP Paribas