» »

Dołącz do Grona Przyjaciół Wspierających działania statutowe Fundacji Ruszaj w Drogę! Co roku pomagamy ponad 1 milionowi turystów układać plany wycieczek i odkrywać z nimi Polskę. Pomóż nam utrzymać bloga z darmowymi przewodnikami: www.ruszajwdroge.pl, prowadzić darmowy mailowy Kurs Ruszaj w Drogę!, wydawać nowoczesne przewodniki z pomysłami na jednodniowe wycieczki po Polsce oraz nagrywać turystyczne audycje o Polsce (Podcast Ruszaj w Drogę!), których każdy za darmo posłucha na blogu i w popularnych aplikacjach do podcastów: www.ruszajwdroge.pl/002.

Naszą misją jest promocja polskiej turystyki, wspieranie regionalnych społeczności i budowanie społeczności świadomych turystów. Udzielając finansowego wsparcia, popierasz misję Fundacji.

Jak przekazać darowiznę?

Możesz wpłacić darowiznę szybkim lub standardowym przelewem na konto Fundacji. Pamiętaj o odpowiednim tytule przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji". Dzięki niemu możesz odliczyć od podatku tę darowiznę w formularzu rocznego zeznania podatkowego. Możesz też skorzystać z formatki szybkiego przelewu lub druku wpłaty na poczcie, które dodaliśmy poniżej.
Dane do przelewu:
Fundacja Ruszaj w Drogę!
Ul. Zielone Wzgórze 25
83-330 Pępowo
51 1750 0012 0000 0000 3348 8726 (Bank BNP Paribas Polska)
tytuł przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji"

• W 2019 roku uzbieraliśmy 100% kwoty (1464 zł) potrzebnej na to, aby nasz blog www.ruszajwdroge.pl mógł działać przez 2019 rok, 100% kwoty (1272 zł) niezbędnej do rocznego działania darmowego Kursu Ruszaj w Drogę! oraz 82% kwoty (4850 zł), która pozwoliła nam wydrukować i sprzedawać w sklepie nasz pierwszy drukowany przewodnik "Ruszaj w Bieszczady"
  • W 2020 roku ponownie uzbieraliśmy 100% środków na działanie naszego bloga w internecie - na ten cel zebraliśmy kwotę 1464 zł - oraz 39% środków na roczne działanie darmowego Kursu Ruszaj w Drogę! - na ten cel zebraliśmy 993 zł.
  • Obecnie zbieramy pieniądze na nasz nowy projekt - Podcast Ruszaj w Drogę! To turystyczne audycje, w których opowiadamy o najciekawszych miejscach w Polsce, o naszej pracy w Fundacji Ruszaj w Drogę! i o tym, jak to jest podróżować w parze i wciąż tworzyć udany związek. Podcastu każdy za darmo posłucha na naszym blogu www.ruszajwdroge.pl/002 oraz w dobrych aplikacjach na smartfona. Koszt produkcji jednego odcinka podcastu to dla nas 300 zł.  Prosimy, wpłać darowiznę:

Zostań Stałym Darczyńcą Fundacji Ruszaj w Drogę!

Dołącz do Klubu Stałych Darczyńców i wzmacniaj regularnie Fundację Ruszaj w Drogę! W ten sposób razem będziemy budować społeczność świadomych turystów, promować polską turystykę i pomożemy Polakom samodzielnie organizującym swoje wycieczki.

Nasi Stali Darczyńcy zawsze jako pierwsi otrzymują nasze nowe drukowane przewodniki i inne niespodzianki, które wysyłamy im od czasu do czasu :D Z radością opiekujemy się Stałymi Darczyńcami – nasze telefony i maile są dla nich zawsze dostępne. Pomagamy im w zaplanowaniu wycieczki, osobiście doradzamy miejsca na nocleg, podpowiadamy, co warto zobaczyć w okolicy. Służymy naszymi turystycznymi kontaktami – do przewodników, informacji turystycznych i osób promujących turystykę w regionie.

Już trzykrotna regularna wpłata darowizny będzie dla nas sygnałem, że chcesz zostać naszym Stałym Darczyńcą. Dodatkowo napisz do mnie maila na adres: [email protected] z potwierdzeniem, że przystępujesz do Klubu Stałych Darczyńców Fundacji Ruszaj w Drogę! Będę przeszczęśliwa, gdy dostanę od Ciebie taką wiadomość.

Aby Twoje darowizny regularnie wpływały do Fundacji Ruszaj w Drogę!, w swoim koncie bankowym ustaw stałe zlecenie na kwotę, na której wpłatę w tej chwili możesz sobie pozwolić. Dane do przelewu są następujące:
51 1750 0012 0000 0000 3348 8726 (Bank BNP Paribas Polska)
tytuł przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji"
Fundacja Ruszaj w Drogę!, ul. Zielone Wzgórze 25, 83-330 Pępowo

Zobacz, co piszą o nas nasi Stali Darczyńcy:

Pomagamy Fundacji Ruszaj w Drogę, ponieważ chcemy, żeby każdy, kto szuka pomysłów na zwiedzanie Polski zaczynał od bloga ruszajwdroge.pl oraz wydawanych przez nią przewodników. Oraz żeby proponowane, często nieoczywiste atrakcje, weszły do „turystycznego kanonu”.
- Gosia i Rafał, podróżują z trójką maluchów

Jesteście dla mnie wsparciem duchowym i inspiracją do kolejnych wyjazdów. Korzystam z turystycznych folderów, którymi nas obdarzacie. Dzięki Wam zrealizowałam już wyjazdy dla moich uczestników m.in. na Warmię, Żuławy, Powiśle, Podlasie oraz do Gniezna, Słupska i Ustki.
- Marzena, wspiera Fundację Ruszaj w Drogę już od dwóch lat

Pomagam Fundacji Ruszaj w Drogę!, ponieważ powstała ona z inicjatywy ludzi zakręconych na punkcie promowania turystyki w Polsce.

- Maria, uwielbia podróżować z rodziną - zwiedzili już Karpacz, Ogrodzieniec i Bieszczady

Przekaż nam 2% wartości Twoich internetowych zakupów.

Pomagaj nam przekazując przez cały rok 2% wartości Twoich internetowych zakupów. Za zakupy zapłacisz tyle co zawsze, a nasza Fundacja Ruszaj w Drogę! otrzyma w darowiźnie 2% wartości Twoich zakupów. Oto, co musisz zrobić, aby pomagać nam w ten sposób:

Pomagaj Fundacji Ruszaj w Drogę! na FaniMani

W akcji bierze już udział ponad 1000 najbardziej popularnych sklepów internetowych. Możesz nam przekazywać darowiznę (nie dopłacając do zakupów!)  za każdym razem, gdy kupujesz przez Internet na przykład: jedzenie z restauracji na wynos, zakupy grupowe, zakupy na Allegro, artykuły spożywcze, meble, sprzęt rtv/agd, odzież, książki, wyposażenie domu, artykuły sportowe, wyposażenie biurowe, biżuterię, bilety lotnicze i noclegi. [lista obsługiwanych sklepów]

Zbieranie darowizn umożliwia nam Fundacja i Serwis FaniMani, który wspiera Fundacje takie jak nasza. Jeśli przed pierwszymi zakupami klikniesz w poniższy link i założysz z niego darmowe konto w FaniMani (warto, bo będziesz widzieć wszystkie Twoje przekazane darowizny), to po pierwszych Twoich zakupach, nasza Fundacja dostanie dodatkowe 5 zł :) A gdy zainstalujesz przypominajkę, to dostaniemy kolejną złotówkę :)

Jeśli nie chcesz czekać na zakupy, możesz też przekazać darowiznę w standardowy sposób - przelewem na konto Fundacji :) Dzięki za każdą złotówkę!

Czym zajmuje się Fundacja Ruszaj w Drogę?

W ramach działalności statutowej, za darmo dla każdego turysty:
  • na Blogu www.ruszajwdroge.pl promujemy najciekawsze miejsca w Polsce, przybliżamy ich historię i pokazujemy kulturę odradzających się społeczności regionalnych: m.in. Kaszubów, Kociewiaków, Warmiaków
  • w Klubie Ruszaj w Drogę! na turystycznych spotkaniach i prezentacjach przekazujemy sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. (kalendarz spotkań)
  • w mailowym w Kursie Ruszaj w Drogę! pokazujemy gdzie warto pojechać, popularyzujemy wiedzę o Polsce, polskich regionach i najlepszych atrakcjach turystycznych
Dzięki darowiznom chcemy dalej odkrywać Polskę, pisać praktyczne przewodniki, opowiadać o najciekawszych miejscach i promować sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. Bardzo Ci dziękujemy!
Projekty Fundacji: Baza darmowych e-przewodników po PolsceRuszaj w Drogę: Fundacja, blog i Klub PodróżnikaRuszaj w Drogę: prezentacje o Polsce

Twoja Firma Partnerem Fundacji

Przygotowaliśmy atrakcyjną ofertę dla Firm, które chcą wnieść wkład w kreowanie Mody na Polskę:

NIP 589-202-45-08 REGON 3644 92 633 KRS 0000 618 990 BNP Paribas