» »

Dołącz do Grona Przyjaciół Wspierających działania statutowe Fundacji Ruszaj w Drogę! Co roku pomagamy ponad 1 milionowi turystów układać plany wycieczek i odkrywać z nimi Polskę. Pomóż nam utrzymać bloga z darmowymi przewodnikami: www.ruszajwdroge.pl, prowadzić darmowy mailowy Kurs Ruszaj w Drogę! oraz wydawać nowoczesne przewodniki z pomysłami na jednodniowe wycieczki po wszystkich regionach w Polsce.

Naszą misją jest promocja polskiej turystyki w Polsce oraz wspieranie regionalnych społeczności. Udzielając finansowego wsparcia, popierasz misję Fundacji.

Jak przekazać darowiznę?

Możesz wpłacić darowiznę szybkim lub standardowym przelewem na konto Fundacji. Pamiętaj o odpowiednim tytule przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji". Dzięki niemu możesz odliczyć od podatku tę darowiznę w formularzu rocznego zeznania podatkowego. Możesz też skorzystać z formatki szybkiego przelewu, którą dodaliśmy poniżej.

Dane do przelewu: Fundacja Ruszaj w Drogę!
Ul. Zielone Wzgórze 25
83-330 Pępowo
51 1750 0012 0000 0000 3348 8726 (Bank BNP Paribas Polska)
tytuł przelewu: "Darowizna na realizację celów statutowych Fundacji"

• W 2019 roku uzbieraliśmy 100% kwoty (1464 zł) potrzebnej na to, aby nasz blog www.ruszajwdroge.pl mógł działać przez 2019 rok, 100% kwoty (1272 zł) niezbędnej do rocznego działania darmowego Kursu Ruszaj w Drogę! oraz 82% kwoty (4850 zł), która pozwoliła nam wydrukować i sprzedawać w sklepie nasz pierwszy drukowany przewodnik "Ruszaj w Bieszczady"
  • W 2020 roku ponownie zbieramy środki na działanie naszego bloga w internecie - na ten cel potrzebujemy 1464 zł. Udało nam się zebrać już 21% tej kwoty. Prosimy, wpłać darowiznę:

Każda osoba, która wpłaci jako darowiznę kwotę co najmniej 5 tysięcy złotych, może otrzymać od nas tytuł Sponsora Fundacji Ruszaj w Drogę!, jeśli tylko wyrazi takie życzenie.  (statut Fundacji § 12 pkt. 7).

W ramach działalności statutowej, za darmo dla każdego turysty:
  • na Blogu www.ruszajwdroge.pl promujemy najciekawsze miejsca w Polsce, przybliżamy ich historię i pokazujemy kulturę odradzających się społeczności regionalnych: m.in. Kaszubów, Kociewiaków, Warmiaków
  • w Klubie Ruszaj w Drogę! na turystycznych spotkaniach i prezentacjach przekazujemy sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. (kalendarz spotkań)
  • w mailowym w Kursie Ruszaj w Drogę! pokazujemy gdzie warto pojechać, popularyzujemy wiedzę o Polsce, polskich regionach i najlepszych atrakcjach turystycznych
Dzięki darowiznom chcemy dalej odkrywać Polskę, pisać praktyczne przewodniki, opowiadać o najciekawszych miejscach i promować sprawdzone pomysły na wycieczki po Polsce. Bardzo Ci dziękujemy!
Projekty Fundacji: Baza darmowych e-przewodników po PolsceRuszaj w Drogę: Fundacja, blog i Klub PodróżnikaRuszaj w Drogę: prezentacje o Polsce

Przekaż nam 2% wartości Twoich internetowych zakupów.

Pomagaj nam przekazując przez cały rok 2% wartości Twoich internetowych zakupów. Za zakupy zapłacisz tyle co zawsze, a nasza Fundacja Ruszaj w Drogę! otrzyma w darowiźnie 2% wartości Twoich zakupów. Oto, co musisz zrobić, aby pomagać nam w ten sposób:

Pomagaj Fundacji Ruszaj w Drogę! na FaniMani

W akcji bierze już udział ponad 1000 najbardziej popularnych sklepów internetowych. Możesz nam przekazywać darowiznę (nie dopłacając do zakupów!)  za każdym razem, gdy kupujesz przez Internet na przykład: jedzenie z restauracji na wynos, zakupy grupowe, zakupy na Allegro, artykuły spożywcze, meble, sprzęt rtv/agd, odzież, książki, wyposażenie domu, artykuły sportowe, wyposażenie biurowe, biżuterię, bilety lotnicze i noclegi. [lista obsługiwanych sklepów]

Zbieranie darowizn umożliwia nam Fundacja i Serwis FaniMani, który wspiera Fundacje takie jak nasza. Jeśli przed pierwszymi zakupami klikniesz w poniższy link i założysz z niego darmowe konto w FaniMani (warto, bo będziesz widzieć wszystkie Twoje przekazane darowizny), to po pierwszych Twoich zakupach, nasza Fundacja dostanie dodatkowe 5 zł :) A gdy zainstalujesz przypominajkę, to dostaniemy kolejną złotówkę :)

Jeśli nie chcesz czekać na zakupy, możesz też przekazać darowiznę w standardowy sposób - przelewem na konto Fundacji :) Dzięki za każdą złotówkę!

Twoja Firma Partnerem Fundacji

Przygotowaliśmy atrakcyjną ofertę dla Firm, które chcą wnieść wkład w kreowanie Mody na Polskę:

NIP 589-202-45-08 REGON 3644 92 633 KRS 0000 618 990 BNP Paribas